Organisatie

Ben Kregting

Dag,

Ik ben Bernard Kregting 53 jaar en boogschutter, founder en bestuurder van de vagebond, samen Met Biank en Johan starten we in 2016 een club voor gelijkgestemden, we geven dakloosheid en thuisloosheid een gezicht en het verhaal daar achter, en de complexiteit. Verder ben ik vader van twee kinderen, waar ik erg trots op ben. een broer en twee neven waar ik veel om geef. Verder heb ik heel heel veel ideeën! Nieuwsgierig? Ga met ons op pad!

Aziz Kna 

Beste allemaal, Mijn naam is Kna Aziz, ben 46 jaar en spreek verschillende talen zoals: Tamazight, Arabisch, Frans, Engels. Nu leer ik ook al een beetje Nederlands. Mijn hobby’s zijn: reizen, muziek, koken, werken in de moestuin, wandelen en fietsen, maar bovenal mensen helpen.

In november jl. ben ik vanuit het Hoge Atlasgebergte in Marokko verhuisd naar Nijmegen.

Op internet zie ik dat er hulp gevraagd wordt voor daklozen. Ik vind dit leuk omdat ik ervaring heb met daklozen in mijn land. Deze mensen help ik graag door iets voor ze te koken, met ze te praten of andere hulp te geven. Ik weet hoe moeilijk het is om geen huis te hebben, ik heb dit vaak gezien. Ik wens voor iedereen Peace.

Peace for all,

Anisah Kregting

Mijn naam is Anisah Kregting, 24 jaar en dochter van Bernard. Ik ben op het moment student docent Engels aan de HAN. Ik ben vanaf dag 1 al betrokken bij Vagebond. Ik ben bestuurslid, publieksbegeleider, vormgever, social media redacteur en koffiejuffrouw! Ik vind het werk binnen Vagebond erg leuk en ben betrokken bij veel dingen die wij opzetten.
In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met fotograferen en gamen!

Myrthe Boer

Hallo! Mijn naam is Myrthe, ik ben 21 jaar en eerstejaars studente Social Work aan de HAN. Ik loop stage binnen de organisatie Vagebond. Wat ik vooral doe is het contact behouden tussen onze organisatie en de gidsen. Verder ben ik ook veel bezig met de regelingen achter de schermen om de wandelingen nog toffer neer te kunnen zetten! Ook maak ik met mijn creatieve achtergrond verschillende uitingen om de Vagebond meer te ondersteunen. Verder houd ik ervan om zowel creatief bezig te zijn als het in contact zijn met allerlei verschillende mensen.  

 

Geert van den Broeck

Kennis gemaakt met Vagebond tijdens een stadswandeling in Nijmegen met Ben, de oprichter van Vagebond, als gids. Wat is blijven hangen is zijn uitspraak “Weet je dat het iedereen, dus ook jou kan overkomen om dakloos te worden…..?” Vanaf dat moment wilde ik mijn energie lenen aan dit initiatief.

Fotografie, schrijven & reizen zijn mijn passies Deze passies brengen me steeds meer in contact met de andere mens. Want uiteindelijk zijn we allemaal met elkaar verbonden en is elk verhaal een les voor me.

Met een 30 jaar oude legertruck in 4 jaar Europa en Afrika doorkruist. Dat heeft mijn leven veranderd. Niet het landschap was het meest interessant, maar de ontmoeting met de verschillende mensen. De hartelijkheid, de gastvrijheid heeft mijn mindset bepaald.

Wat me giga dwars zit is dat er wel gelden beschikbaar zijn voor tijdelijke opvang, voor een beetje aandacht en wellicht een maaltijd. Maar datzelfde geld niet gebruikt wordt om het werkelijke probleem op te lossen: een dak boven hun hoofd. Er worden wél pleisters geplakt, maar voor de oorzaak is er veel minder belangstelling.

 Ik wil me graag inzetten als [woordvoerder] voor deze groep dak- en thuislozen, die steeds meer woorden tekort komt om aandacht te krijgen. Jah, vanuit mijn comfortabele huis met een uitstekend dak!

Britt Schmitz

Hallo!  

Mijn naam is Britt, ik ben 22 jaar en ik zit in mijn tweede jaar van de studie Social work op de HAN in Nijmegen. Dit half jaar loop ik stage bij de organisatie Vagebond. Tijdens mijn stage houd ik me vooral bezig met het opzetten van verschillende empowerment gerichte projecten. Hierbij kun je denken aan een podcast en mini documentaire. Binnen die projecten wordt er rekening gehouden met de doelgroep en verloopt dat dan ook geheel op vrijwillige basis met meerdere mensen vanuit verschillende functies binnen het sociale domein, maar daarover binnenkort meer! Het leukste aan mijn stage vind ik het bedenken van nieuwe en creatieve ideeën.

 

 

Özlem

Ik heet Özlem. Ik ben 42 jaar. Ik kom uit Turkije. Ik ben afgestudeerd aan de economische universiteit. Ik ben twee jaar in Nederland. Ik ben actief in mensenrechten sinds ik 15 jaar oud was. Ik heb 10 jaar vrijwilliger gewerkt met Wernicke Korsakov patıenten. Ik organıseerde çökerten,diners,paneli,theater en zomerkampen. Deze organisaties en activiteiten hebbenwe in Istanboel een huis gekocht voor Wernicke Korsakov parienten.5 vrienden zonder huis blijven hier .Dit huis is ook de ontmoetingsplaats voor WK patıenten die in het buitenland en in Turkije wonen.Ik zou ook graag mensen in Nederland willen helpen.