Vagebond
food
05-02-2021
Tijs (14) kookt voor daklozen: 'Mooi om te doen'

Voorthuizen - Als gevolg van de coronacrisis zijn meer mensen dak- en thuisloos geraakt. De daklozenopvang heeft het daardoor nog drukker gekregen. Tijs Schenk (14) uit Voorthuizen trok zich hun lot aan en besloot zelf iets te doen: hij deelde vrijwillig maaltijden uit in een opvanglocatie in Utrecht.

schependomlaan
28-01-2021
Pand op Schependomlaan in Nijmegen wordt tijdelijke opvanglocatie voor dak- en thuislozen

NIJMEGEN - Het Nijmeegse college heeft het pand op Schependomlaan 83 aangewezen om te fungeren als tijdelijke opvang voor dak- en thuislozen. Dat is nodig omdat de coronamaatregelen ervoor zorgen dat de capaciteit op andere locaties beperkt is. In eerste instantie kunnen hier 17 mensen opgevangen worden, maar de intentie is er om uiteindelijk coronaproof opvang voor 27 dak- en thuislozen mogelijk te maken. De buurt is al ingelicht over de nieuwe tijdelijke bestemming van de voormalige locatie van de zorgaanbieder Zahet. https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2477929/Pand-op-Schependomlaan-in-Nijmegen-wordt-tijdelijke-opvanglocatie-voor-dak-en-thuislozen


cloud
27-01-2021
Cloud opslag

Op de site is er voor de medewerkers van Vagebond een Cloud opslag toegevoegd om eenvoudig bestanden met elkaar uit te kunnen wisselen.

Om toegang te krijgen tot de Cloud kan je een login verkrijgen bij Ben of Mario.


kers op de taart
12-01-2021
Kers op de taart van herstel

Thomas Martinelli schreef een blog samen met één van de Recovery Pathways deelnemers. De blog is hier te lezen: https://ivo.nl/blog-kers-op-de-taart-van-herstel/


ganzenveer
12-01-2021
Are members of mutual aid groups better equipped for addiction recovery? European cross-sectional study into recovery capital, social networks, and commitment to sobriety (2020)

Bijgevoegd vindt u het Engelstalige artikel dat we schreven over Recovery Pathways deelnemers die lid waren van herstelgroepen.


lore
12-01-2021
Lore Bellaert ‘Het is niet omdat je wilt, dat je ook kunt afkicken’.

‘Op een bepaald moment merk je als kind dat je niet meer op de eerste plaats komt bij je vader’, zegt Lore Bellaert. Ze doet onderzoek naar herstel bij drugsverslaving, maar heeft ook van dichtbij meegemaakt wat afhankelijkheid inhoudt.

Lore Bellaert: ‘Het lastige is dat een verslaving iemands persoonlijkheid lijkt te veranderen.’ Lees verder


covid19
11-01-2021
Tijdens de verlengde lockdown is Vagebond bereikbaar.

Ook tijdens de verlengde lockdown vanwege het covid19 virus zijn wij gewoon bereikbaar en kunt u een stadswandeling boeken. Informeer naar de mogelijkheden contact


06-01-2021
Vagebond zoekt vrijwilligers.

Heb je nog wat vrije tijd over en wil jij je graag inzetten voor daklozen dan zijn we opzoek naar jou! We hebben verschillende vacature's openstaan die je prima kan combineren naast je studie of baan. Meer informatie kan je vinden op Gelderse Handen


waalbrug
30-12-2020
Boek nu een stadswandeling voor 2021! (UPDATE!)

Boek nu alvast een stadswandeling voor 2021. Deze wandelingen vinden o.v.b. na 9 februari weer plaats in Nijmegen Tiel Arnhem of Apeldoorn.

Tickets

kerst
24-12-2020
Fijne feestdagen

Een nieuw jaar vol kansen en uitdagingen en een positief 2021 gewenst namens alle medewerkers Vagebond!

kerstkaart